November - Slim met energie

In Leusden zijn nu ruim 2.650 daken van woningen en bedrijven voorzien van zonnepanelen. Die leveren zonnestroom voor 16% van de elektriciteit die we in Leusden gebruiken.

Of 5.000 gezinnen (38% van alle inwoners) als we alle Leusdense zonnestroom voor onze woningen zouden gebruiken.

DEEL Energie Leusden volgt de ontwikkelingen in Leusden via de Zonnedaken Teller. Hoe kunnen we die energie slim gebruiken, en zo ook de energierekening verlagen?

2021101616 oktober 2021 - Informatiemiddag ENERGIEZUINIG WONEN

Tijdens deze middag uitgebreid aandacht voor:

maak je huis klaar voor de toekomst - In 4 stappen naar aardgasvrij - Bezoek de mobiele showroom - Ga in gesprek met een energiegids - Wat gebeurt er in mijn wijk? - Stel je vragen over een (hybride) warmtepomp - Samen energie opwekken - Ik ben huurder, wat nu? - Haal een voucher voor gratis energiebesparende producten.

Bezoek de presentaties of ga in gesprek aan de verschillende tafels!

Opening om 13.00 uur door de nieuwe wethouder Fenneke van de Vegte.

Maart 2021 - Informatie avond: 'CV-ketel op 60' en nieuw Collectief Zonnedak

Veel cv-ketels staan op 80 graden ingesteld en dat is veel heter dan nodig. Op welke temperatuur staat jouw cv-ketel? Check de temperatuur, en zet 'm op 60! Zo bespaar je al snel veel gas, en daarmee energie en geld.
Woensdag 31 maart 2021 organiseert Energiecoöperatie DEEL hierover een online informatie avond i.s.m. IkWilWAtt energiegidsen en Energiegroep COOL.

21 november 2019 - Slim: autodelen!

Steeds meer mensen delen een auto, dat scheelt je een hoop geld en stimuleert je om een bewuste keuze te maken. Dus is het goed voor je portemonnee én het milieu. Interesse?
Voor wie 20 november niet aanwezig kon zijn, hebben we de gehouden presentaties op deze site gezet.

Een aantal opties om een auto te delen.

Van stinkdiesel naar deelauto: een voorbeeld.

 

20 november 2019 - Autodelen, iets voor u?

Energiegroep COOL organiseert op woensdag 20 november een inloopavond met demonstratie over autodelen en Greenwheels. Wist u dat er in Leusden twee Greenwheels auto’s zijn en diverse andere deelauto’s?

Steeds meer mensen ontdekken het gemak en de voordelen van autodelen: auto’s die je kunt gebruiken als je een auto nodig hebt, maar zonder de vaste kosten van een eigen auto.

April 2019 – CML ook op Koningsdag present!P4270228w

Voor informatie over energiebesparingen, voor alles over de Bijen- en Vlindertuin en voor meer over CO2 compensatie via het Voedselbos kunt u tijdens de braderie op Koningsdag 27 april 2019 terecht bij CML.

In 2019 zijn de CML werkgroepen COOL, de Vlindertuin en het Voedselbos tijdens de braderie, hobby- en kunstmarkt ook aanwezig.
Dat betekent dat u bij COOL terecht kunt voor allerhande soorten informatie en advies over besparingen op energie. De leden van
De Vlindertuin vertellen graag over de bijen- en vlindertuin Leusden en waarom dat zo ontzettend belangrijk is.
Plus wat u kunt doen aan CO2 compensatie in het Voedselbos.
U bent van harte welkom op onze stand!

Wat: Braderie, kunst – en hobbymarkt op 27 april 2019. Waar: Hamersveldsewef, zwarte weg (vanaf de Kloosterhof tot de Tolplaats bij Winkelcentrum ‘De Biezenkamp’. Tijdstip: vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur.