April 2019 – CML ook op Koningsdag present!P4270228w

Voor informatie over energiebesparingen, voor alles over de Bijen- en Vlindertuin en voor meer over CO2 compensatie via het Voedselbos kunt u tijdens de braderie op Koningsdag 27 april 2019 terecht bij CML.

In 2019 zijn de CML werkgroepen COOL, de Vlindertuin en het Voedselbos tijdens de braderie, hobby- en kunstmarkt ook aanwezig.
Dat betekent dat u bij COOL terecht kunt voor allerhande soorten informatie en advies over besparingen op energie. De leden van
De Vlindertuin vertellen graag over de bijen- en vlindertuin Leusden en waarom dat zo ontzettend belangrijk is.
Plus wat u kunt doen aan CO2 compensatie in het Voedselbos.
U bent van harte welkom op onze stand!

Wat: Braderie, kunst – en hobbymarkt op 27 april 2019. Waar: Hamersveldsewef, zwarte weg (vanaf de Kloosterhof tot de Tolplaats bij Winkelcentrum ‘De Biezenkamp’. Tijdstip: vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur.

wat willen we bereiken
April 2018 - Wat we willen bereiken?

Leusden gasloos in 2040
Leusden energie onafhankelijk

En wij denken dat dat bereikt kan worden!
Lees in de flyer meer over HOE ikwilwatt en de energiegroep COOL daar naar toe willen.

 

Zaterdag 21 april 2018 - Seizoen Struintuin bij de Groene Belevenis van start!

Dan is de Struintuin weer open. Er kan er naar hartenlust gestruind worden. Er zijn activiteiten voor het hele gezin zoals broodjes bakken boven het kampvuur, natuurschatten zoeken, braakballen pluizen of zaadbommetjes maken. Lees hier meer over de praktische informatie en de activiteiten tijdens de opening.

Je kunt  gewoon gluren bij de ooievaar, waterdiertjes uit de poel vissen, op zoek naar kriebeldiertjes, hutten bouwen in het takkenbos, waterpompen bij de beek en in de modderkeuken de heerlijkste moddersoep maken.

Dit jaar wordt er ook de Groene Markt georganiseerd met informatie over een groene en duurzame leefstijl. Een Groene Markt met diverse organisaties en ondernemers uit Leusden en omgeving die de Duurzame 13 praktisch, haalbaar en leuk maken!. En daarbij zijn COOL en de Vlindertuin natuurlijk ook aanwezig.

De Duurzame 13 is een campagne van de Groene Belevenis die je helpt aan tips om duurzame doelen te realiseren. Hier kun je er alles over lezen.De campagne eindigt met de opening van het Struinseizoen.
De Struintuin ligt achter De Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107 in Leusden.


28 februari 2018 - Nieuwsgierig naar duurzaamheidsvoorstellen van de politieke partijen in onze gemeente?

Op 21 maart kunt u uw stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. En ... hoe zwaar telt duurzaamheid daarbij voor u? De mensen achter COOL maken het u wat makkelijker: zij hebben voor u de programma's van alle politieke partijen in Leusden alvast uitgespit op duurzaamheid. Klik hier voor een overzicht vanuit de - zeer verschillende - verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen in de Gemeente Leusden.

Infobeurs Leusden Gasloos A
INFOBEURS LEUSDEN GASLOOS
WE ZIJN BEGONNEN

Kom zaterdag 3 maart 2018 tussen 11.00 en 16.00 uur
naar de De TIL | Hamersveldseweg 30

ENERGIETRANSITIE LEUSDEN
Leusden moet net als heel Nederland vaarwel zeggen tegen het aardgas. In het Energieakkoord 2.0 gaat de gemeente Leusden voor Energieneutraal in 2040. Dit betekent de energievraag om laag brengen en de warmte  die we nodig hebben elektrisch en met lokale duurzame energie opwekken. Hiervoor zijn, naast wat er op daken en parkeerterreinen mogelijk is, ongeveer 300 hectare aan zonnepanelenweides of plaatsing van 20 windmolens nodig. Lees in de flyer meer over de deelnemers en het programma.

GEEF UW MENING ALVAST ONLINE! In de weken voor de infobeurs kunnen Leusdenaren mee doen met een online opinieonderzoek waarin we graag uw mening horen over de weg naar een Leusden Gasloos in 2040.

Woning energieneutraal maken. Hoe pak je dat aan? Hoe kan dat gefinancierd worden? Voor alle vragen rondom het energieneutraal wonen kunnen bezoekers bij de infobeurs terecht. Wij informeren u graag.

Aanvullend ter informatie (handig!): informatie over eerdere door COOL georganiseerde events en de daarbij betrokken leveranciers. Handout Zonnepanelenshop 2016 / Handout Warmtepompen 2017/ Handout Woningisolatie 2017

 

25 oktober 2017 - Woningisolatie informatie avond én markt!poster COOL isolatie okt20

 Energiegroep COOL organiseert een Woningisolatie informatie avond en markt, op woensdag 25 oktober in de Korf.

Isolatie houdt de warmte binnen. Nu gaan isoleren, geeft al deze winter een comfortabel warm huis en een lagere gasrekening. COOL heeft 3 isolatiebedrijven uitgenodigd, zij bieden een passende oplossing voor elke woning. Daarnaast meer informtie over wat ook u kunt doen voor vleermuizen.

De avond start met een informatie ronde door deze 3 bedrijven. Zij zullen de aanwezigen kort vertellen welke producten zij bieden, zodat verschillende oplossingen voor verschillende woningen duidelijk worden.

Daarna is er een markt, waar u vragen kunt stellen over uw eigen woning. Ook kunt u er direct afspraken maken voor een advies aan huis en een offerte.