Groene stroom

De meeste energiebedrijven scoren een onvoldoende voor duurzaamheid. Essent scoort slecht met een 3,5 en Nuon krijgt een 5. Windunie en Raedthuys komen als beste uit de test. Verder behoren HVC, Eneco en Greenchoice tot de duurzaamste leveranciers.

energiemeter

Maar let op, zelfs duurzame leveranciers hebben onduurzame producten. Niet alles waar groen op staat is daadwerkelijk groen. Veel energiebedrijven verkopen stroom uit o.a. kolen- en gascentrales als groene stroom via stroomcertificaten.

Op www.stroomsterren.nll ziet u welke producten bestaan uit écht groene stroom en stapt u direct over. De allergroenste stroom kost u slechts een paar tientjes extra.

Stroomkeuze: de rangschikking van alle Nederlandse stroomleveranciers.
De ranking is tot stand gekomen door de stroomleveranciers te beoordelen op vier onderdelen van de bedrijfsvoering en ieder onderdeel een score op duurzaamheid te geven. De investeringen in stroomopwekking wegen voor 50% mee in de beoordeling. De productie, levering en inkoop van stroom bepalen samen de andere 50% van de beoordeling.

27 oktober 2015 - Bron: Stichting Natuur & Milieu, www.natuurenmilieu.nl en van WISE (World Informatation Service on on Energy), www.groenestroomjagraag.nl.