Oktober 2023 - Afschakelen zonnepanelen bij hoge spanning.

Er gaan verhalen rond dat zonnepanelen worden afgeschakeld (uitgezet). Dat gebeurt officieel automatisch bij een voltage van 253 volt in een bepaalde woning of bij meerdere woningen in een wijk. Dat is een vereiste van de netwerkbeheerders. Voor de eigenaren van zonnepanelen een ongewenst gegeven!

Bekijk hier de netspanning van de geplaatste sensors in Leusden en omgeving: https://data.fijnstofleusden.nl/grafana/d/CG5PdAqnk/spanning-leusden?orgId=1.

Feitelijke informatie is niet beschikbaar. Voor ons reden om spanningsmeters beschikbaar (in bruikleen) te stellen. Zo kunnen we indicatie krijgen in welke mate het afschakelen van zonnepanelen in Leusden voorkomt.

A. Heeft u ervaring met het afschakelen van uw zonnepanelen of
B. Overweegt u zonnepanelen te kopen en wilt u eerst controleren hoe hoog de spanning in het netwerk van uw woning is? Om te controleren of u een kans loopt dat uw zonnepanelen mogelijk worden afgeschakeld of
C. Kent u iemand die ervaring heeft met het afschakelen van zonnepanelen, geef deze oproep dan svp door.

UITNODIGING: afschakelen zonnepanelen door netwerkbeheerders!? METEN IS WETEN! Helpt u ons mee? Stuur dan een e-mail met uw naam, adresgegevens en telefoonnummer naar fijnstofmeter@osinit.nl.