wereldmiluedag2018Dinsdag 5 juni 2018 - Inspiratie avond Wereldmilieudag

Georganiseerd door CML en De Groene Belevenis. Een Inspiratie avond, waarin lokale oplossingen voor wereldproblemen centraal staan.

De Verenigde Naties hebben 5 juni uitgeroepen als jaarlijkse Wereldmilieudag. In meer dan 100 landen zijn inwoners, bedrijven en organisaties op die dag actief voor het milieu.
Klimaatverandering, energietransitie, plastic soep en voedselverspilling zijn grote uitdagingen. Wat zijn onze eigen oplossingen? Wat doen we al, en wat kunnen we nog meer doen? Spreker Marjolein Tiemens vertelt over de ecologische voetafdruk en hoe je hiermee kunt zoeken naar lokale oplossingen voor mondiale milieuproblemen.

Deelnemers gaan hun eigen ecologische voetafdruk berekenen. Eye-openers en dilemma’s worden uitgewisseld in een pubquiz. Natuurlijk wordt er ook Fair trade koffie en thee gedronken die avond. Of ... direct iets doen voor de bijen in Leusden? Koop een bloemenplukbon!

Inspiratieavond Wereldmilieudag 2018De ecologische voetprint
Iedereen gebruikt een stukje van de aarde. Hoe groot is dat van jou? Met de voetafdruktest gaan deelnemers tijdens de inspiratie avond uitrekenen hoeveel aardbollen we met elkaar nodig hebben. Is die voetafdruk groter of kleiner dan een gemiddelde wereldburger of Nederlander?

Neem daarom als het kan een smartphone of tablet mee om ter plekke digitaal een voetafdruk scan te doen. Hierbij is het handig als je ongeveer je energieverbruik en mobiliteitskilometers weet, of van tevoren even opzoekt.

Wanneer: de Inspiratie avond is op Wereldmilieudag, dinsdagavond 5 juni van 19.30u tot 21.30u
Inloop vanaf 19.15u en toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee wordt op prijs gesteld).
TIP: bij voorkeur aanmelden via www.degroenebelevenis.nl, dan ben je zeker van een plek (vol=vol).
Locatie: De Groene Belevenis, Hamersveldseweg 107 in Leusden.