Vlindertuin doet mee aan de Buitenweek Leusden 2022

Heerlijk buiten spelen? Doe dan ook mee aan de activiteiten in de vlindertuin! Activiteiten: Vlinder-kijk-route lopen. Kaarsje rollen van bijenwas. Kleivlindertje schilderen. Bijenkoningin zoeken in observatiekastje. De activiteiten worden aangepast aan de volgende leeftijdsgroepen: Vlinder-kijk-route leeftijd 4-6 jaar en Vlinder-kijk-route leeftijd 7–10 jaar

Wanneer? Op vrijdagmiddag 1 juli. Vanaf 15.00 uur. Meedoen, geef je dan nu op.
Opgeven én alle andere activiteiten bekijken kan via de website van Leusden in beweging.

 

1Project bloemenakker

Alweer een aantal jaren geleden zijn we begonnen de bloemenakker in te zaaien met eenjarige wilde bloemen en met de verkoop van de bloemenplukbon. Met de opbrengst van de bloemenplukbon kon de akker elk jaar weer ingezaaid worden. Een probleem is echter de groeiende onkruiddruk. Met andere woorden de niet gewenste (on)kruid zaden en wortels groeien harder dan het bloemenzaad dat wordt gezaaid. Dat betekent steeds minder plukbloemen.

9C927BD2252B443AA6DF3963DA4A9F23a21 mei: een gezellige opening van de vlinder- en bijentuin en het voedselbos.

Een droge en druk bezochte opening van zomerseizoen 2022. Na een woord van welkom van Jan Willem Sandker (voorzitter CML) aan wethouder Fenneke van der Vegte, opende zij met een inspirerende speech de vlinder- en bijentuin en het voedselbos voor het aanwezige publiek.

4 rups koninginnenpage op d

Zaterdag 21 mei 2022 opening vlinder- en bijentuin en het voedselbos.

 Om 13.00 uur gaat de vlinder- en bijentuin en ook het voedselbos (in wording) weer open voor bezoekers.Fenneke van de Vegte, Wethouder Duurzaamheid verricht om 13.15 uur de opening.

WereldvoedseldagGrtcZaterdag 16 oktober 2021

Kom naar het Herfstfeest in het voedselbos én de vlinder- en bijentuin!

Lees in de flyer hiernaast wat er allemaal te beleven is!