In memoriam Ago Salverda

(Dokkum 31-10-1947  -  Leusden 2-8-2016)

De voorzitter van CML milieuorganisatie, Ago  Salverda, is begin augustus 2016 overleden. Het is een groot verlies voor velen, ook voor onze organisatie.

ago salverda
Hij was al een half jaar ernstig ziek. Ago was vanaf 2011 voorzitter. Hij was  daarvoor vier jaar wethouder van Leusden geweest namens de Partij van de Arbeid. Hij had voordien een boeiende loopbaan als (pers)voorlichter van de Consumentenbond en van de Vereniging Eigen Huis en hij had tien jaar zijn eigen communicatiebedrijf.

Voor de Partij van de Arbeid betekende hij veel. Hij was achtereenvolgens ombudsman, campagnecoördinator, afdelingsvoorzitter, gemeenteraadslid, fractievoorzitter (1998-2006) en wethouder (2006-2010).

PvdA-afdelingsvoorzitter Cees de Kruijf typeert hem aldus: hij was in de politiek actief “omdat hij er aan wilde meewerken dat Leusden een schonere, duurzame en betere plek werd om te leven en te werken”.

Daarom was hij ook geknipt om voorzitter te zijn van CML Milieuorganisatie. Hij deed dat met de gaven die hij had op het gebied van leiding geven, communicatie, overtuigen en stimuleren. Onder zijn leiding ontving CML drie maal de gemeentelijke milieuprijs. Wij hebben schriftelijk en persoonlijk zijn vrouw en zijn kinderen gecondoleerd met dit zware verlies.