25 oktober 2017 - Woningisolatie informatie avond én markt!poster COOL isolatie okt20

 Energiegroep COOL organiseert een Woningisolatie informatie avond en markt, op woensdag 25 oktober in de Korf.

Isolatie houdt de warmte binnen. Nu gaan isoleren, geeft al deze winter een comfortabel warm huis en een lagere gasrekening. COOL heeft 3 isolatiebedrijven uitgenodigd, zij bieden een passende oplossing voor elke woning. Daarnaast meer informtie over wat ook u kunt doen voor vleermuizen.

De avond start met een informatie ronde door deze 3 bedrijven. Zij zullen de aanwezigen kort vertellen welke producten zij bieden, zodat verschillende oplossingen voor verschillende woningen duidelijk worden.

Daarna is er een markt, waar u vragen kunt stellen over uw eigen woning. Ook kunt u er direct afspraken maken voor een advies aan huis en een offerte.

De deelnemende bedrijven zijn: Van de Bunt Isolatietechniek; Vreedeveld Isolatie (gecertificeerd leverancier van Tonzon) en RegioIsolatie Amersfoort.

In verschillende wijken van Leusden zijn wijkacties gestart voor renovatie en isolatie van woningen. In onder andere Alandsbeek, Rozendaal en Groenhouten werken bewoners samen. De 25 oktober avond in de Korf is bedoeld voor heel Leusden, maar ook deze avond is zeer geschikt om samen met buren en wijkbewoners plannen te komen maken voor gezamenlijke aanpak van isolatie.

Woningstichting WSL start binnenkort met een pilot aan de Kupersingel, om huurwoningen met diverse maatregelen grondig te isoleren. WSL huurwoningen in andere wijken komen daarna aan de beurt.

De Gemeente Leusden heeft twee projecten voor mensen die hun woning isoleren:

1. De Leusdense Duurzaamheids lening is een regeling waarmee, tegen gunstige voorwaarden, geld geleend kan worden voor woningisolatie.

2. Het ‘1000 kasten’ project voor de bescherming van vleermuizen in Leusden.
Vleermuizen raken hun nestruimte kwijt nu steeds meer kieren en spouwmuren geïsoleerd worden.
U kunt hen helpen met een vleermuizen kast.

Over beide projecten kunt u deze avond informatie krijgen.

Woningisolatie: informatie avond en markt op woensdag 25 oktober 2017
Aanvang 20:00 uur
Locatie: de Korf, De Smidse 1 in Leusden.
Toegang is gratis.

Informatie: Energiegroep COOL, www.cool-leusden.nl en Energieloket Leusden, www.ikwilwatt.nl