poster COOL feb2017 3Wonen zonder gasaansluiting?

Er zullen steeds meer woningen zonder gasaansluiting komen. Dat is afgesproken in het Nationale Klimaatakkoord. Uiteindelijk worden huizen dan niet meer met aardgas verwarmd en CV ketels zullen verdwijnen. Hoe gaan we ons huis dan verwarmen? Warmtepompen halen warmte uit de lucht of de grond, en zijn een goed alternatief.

Energiegroep COOL organiseert op donderdag 9 februari een avond over Warmtepompen als alternatieve verwarming, en wonen zonder aardgas.Frank Smit van Firma OptiSolar PVT uit Stoutenburg komt uitleg geven over de huidige mogelijkheden van warmtepompen.

Informatieavond: warmtepompen en wonen zonder aardgas. Op donderdag 9 februari 2017, aanvang 20:00 uur in Theater De Tuin, De Smidse 1B in Leusden. Toegang is gratis.

Ecoforest warmtepomp

 

Volgens berichten van Minister Kamp moeten we in 2050 van het aardgas af zijn. Sommige nieuwbouwwoningen worden nu al opgeleverd zonder gasaansluiting. Maar hoe zit het met bestaande woningen? De overgang naar ‘wonen-zonder-aardgas’ zal een grote verandering geven. Elektrisch koken, en alternatieven zoeken voor verwarming en warm water. Zeer goed isoleren is een vereiste, zodat er weinig warmte nodig is om het huis comfortabel warm te houden. Voor woningen en wijken in Leusden kunnen warmtepompen een oplossing worden.

De techniek wordt in Scandinavische landen al veel gebruikt, maar is in Nederland nog vrij onbekend.  Aanpassing van bestaande woningen is kostbaar. Subsidie maakt de warmtepompen beter betaalbaar. Er zullen ook mensen aanwezig zijn die hun woning al met een warmtepomp verwarmen. Zij vertellen over hun ervaringen en wat er zoal bij komt kijken om een woning aardgas-vrij te maken.

 

Informatieavond Warmtepompen en wonen zonder aardgas

Datum: donderdag 9 februari 2017
Aanvang 20:00 uur
Locatie: Theater De Tuin, De Smidse 1B in Leusden.
Toegang is gratis.

Informatie en organisatie: Energiegroep COOL, www.cool-leusden.nl en Energieloket Leusden, www.ikwilwatt.nl