Regionale CO2-compensatie via de CO2-Bank

Elke burger en bedrijf moet in de eigen regio CO2-uitstoot kunnen compenseren met duurzame projecten. Dat vinden de 3 regionale klimaatfondsen. Klimaatfonds Haaglanden, het Zeeuws Klimaatfonds en de CO2 Bank Utrecht. Daarom gaan zij intensief met elkaar samenwerken. Op 27 november 2015 hebben ze daartoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in de Groene Toptrein.

regionale co2 compensatieOm in Nederland de uitstoot van CO2 sneller terug te dringen, is klimaatcompensatie onmisbaar. Door compensatie van lokale uitstoot door lokale duurzame projecten wordt in Nederland de verduurzaming opgeschaald.

De regionale klimaatcompensatie biedt meer impact om de Nederlandse opgave voor klimaatverandering te realiseren.  Het Klimaatfonds Haaglanden, het Zeeuws Klimaatfonds en de CO2 Bank Utrecht voeren deze regionale compensatie uit. Klik hier voor meer informatie over CO2 compensatie

Joris Hogenboom (CO2 Bank Utrecht), Heleen Weening (Klimaatfonds Haaglanden) en Pieter Vollaard (het Zeeuws Klimaatfonds) tekenen voor samenwerking bij de Groene Toptrein.