DagpauwoogWSVlinder- en bijentuin - Opening seizoen 2024

Op zaterdag 11 mei 2024 om 13.00 uur gaan de Vlinder- en bijentuin en het Voedselbos open voor bezoekers. Natuurlijk met tal van activiteiten. Zo is in de Vlindertuin Eveline Beukema van Buitenkans tuinen aanwezig. Bezoekers kunnen van haar gratis advies krijgen over biodiversiteit en beplanting in hun tuin. Dat kan op zaterdag 11 én op zaterdag 25 mei!*

ObservatiekastBijenWSImkers vertellen graag over hun boeiende hobby.
Het nut van bijen voor het in stand houden van de natuur en hoe belangrijk het is dat er een grote verscheidenheid is van bloeiende bomen, struiken en bloemen.

Mooi om te zien hoe het voedselbos zich gestaag door ontwikkelt. De eerste bescheiden oogsten zijn geweest en hopelijk is er dit seizoen opnieuw veel te proeven. Deze middag kunt u genieten van de brandnetelsoep. Of u neemt deel aan een rondleiding waarbij u veel te horen krijg over hoe een voedselbos werkt.

Kinderen kunnen hun hart weer ophalen met diverse (creatieve) activiteite
n. Vlinders maken; de ontwikkeling van ei tot vlinder is te zien; het bekijken van de observatiekast met de bijenkoningin. Schilderen; tekenen; knutselen; puzzelen en meer.

VlindertuinWSEr zijn diverse gifvrije plantjes te koop én de bloemenplukbon! De bon is ook te koop bij Leusden Natuurlijk (voorheen VVV) op de Hamershof. Kortom tijdens de opening er is van alles te beleven.

Laten we er met elkaar alles aan doen om Leusden aantrekkelijk te maken voor vlinders en bijen.

HET IS HARD NODIG!

 

 

LogoGroenLeusdenNW RGB groot* Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Groenleusden.nl