20200523 140135 3wsZaterdag 6 juni 2020 – Opening vlinder – en bijentuin

Op zaterdag 6 juni om 13.00 uur gaat de Vlinder- en bijentuin open voor publiek.

Nieuw dit jaar: de tuin is rolstoeltoegankelijk gemaakt. Mensen die slecht ter been zijn en gebruik moeten maken van een rolstoel of rollator kunnen de tuin nu ook bezoeken. Een lang gekoesterde wens is daarmee in vervulling gegaan. Het Vlinderpad is opnieuw bestraat door de gemeente en het pad door de Vlindertuin kon worden verhard door giften van verschillende sponsors.

Er geen sprake van een feestelijke opening met diverse activiteiten.
Mede door de RIVM maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Een heerlijke wandeling met educatieve elementen is met ingang van 6 juni wel weer mogelijk.

11 dag en nacht boomblauwDe tuin ligt er prachtig bij.
Een bezoek is dus zeker de moeite waard. U kunt genieten van de rust, van de bloeiende planten, het zoemen van bijen, het fladderen van vlinders, het gekwetter van vogels en het gekwaak van kikkers.

De bloemenakker is ingezaaid en we hopen dat u daar, later in het seizoen, kleurrijke boeketten veldbloemen kunt plukken. U kunt op 6 juni ook terecht voor bloemenplukbonnen, de eerste voorjaarshoning en door vrijwilligers opgekweekte plantjes (er is geen pinapparaat dus graag met contant geld betalen).

Nieuw is ook het voedselbos. De helft van de (bloemen)akker is aangelegd als voedselbos. Al ruim 40 verschillende eetbare bomen en struiken zijn geplant, zoals bessen, noten, vruchten. We hopen volgend jaar op de eerste oogst. Omdat de planten nog kwetsbaar zijn, is het voedselbos nog beperkt toegankelijk.

We vragen onze bezoekers zich te houden aan de maatregelen van het RIVM. Houd 1,5 meter afstand van elkaar en volg de aanwijzingen op die terplekke worden aangegeven.

Ondanks de beperkingen zijn de werkwerkzaamheden in de vlindertuin afgelopen periode gewoon doorgegaan. Er is voldoende ruimte om in kleine groepjes en op ruim 1.50 m van elkaar in de tuin te werken.

Openingstijden vlinder- en bijentuin: op zaterdag- en zondagmiddag open van 13.00 – 16.00
Adres: Vlinderpad Leusden (hoek Groene zoom – Heilgenbergerweg).

Meer informatie op treft u op www.vlindertuinleusdenblogspot.nl