Nieuwsflits, Voedselbos Leusden
natvoorjaar2020wsTe nat voor plantdag 22 februari 2020

Na een bezoek aan het terrein met de hoveniers die ons begeleiden, was het duidelijk dat planten op 22 februari onmogelijk is. Het is nog veel te nat. We moeten het planten helaas weer uitstellen en wachten op droger weer een betere omstandigheden.

Details voor de plantdag volgen als we zeker weten dat het door kan gaan. Je bent hartelijke welkom om daarmee te komen helpen. Wil je graag met aanplanten helpen? Geef je telefoonnummer dan door op dit e-mailadres. We zetten je vervolgens in de groepsapp zodat je altijd snel op de hoogte bent en blijft.

Bijeenkomst Agroforestry/ Voedselbossen; boeren, bomen en biodiversiteit
Dinsdag 31 maart, 10.00 – 14.30 uur

 Voor wie interesse heeft is er op 31 maart een informatiedag over Voedselbossen.
Over wat, waar, hoe laat en kosten lees je hier alles.

Wat is een voedselbos?

Een voedselbos is landbouw met heel veel natuurwaarde. Een voedselbos staat vol planten, struiken en bomen waar je noten, vruchten, kruiden, wortels en knollen van kunt oogsten. Bij gangbare landbouw maak je gebruik van eenjarige teelt: elk jaar veeg je je kavel schoon en plant je opnieuw. Dat is veel werk. In een voedselbos maak je slim gebruik van de ecologische principes van het bos en van meerjarige planten, zoals bomen, struiken en kruiden. Je bouwt een totaal nieuw ecosysteem op en over de jaren neemt de soortenrijkdom toe en kun je het hele jaar door oogsten. Je legt het zo aan, dat je uiteindelijk zo min mogelijk hoeft te doen. Het systeem houdt zichzelf in stand, net als een echt bos.

De vrijwilligers willen zoveel mogelijk Leusdenaren betrekken. Het wordt een voedselbos van en voor Leusden.