Nieuwsflits 9. Voedselbos Leusden:
Werkdag: zaterdag 1 februari 10.00

Beste mensen,

Er is morgen een korte werkochtend om het planten voor te bereiden en het ontwerp te bekijken ter plekke. Welkom! Voor het planten is het perceel nog te nat. Het plantgoed slaat niet aan en gaat dood als we toch zouden planten.

Volgende plantdag zaterdag 22 februari! Dan is het hopelijk minder nat.

Je bent hartelijke welkom om te komen helpen met planten dus zet deze datum in je agenda.
Details volgen in de week voor de plantdag als we zeker weten dat het door kan gaan.
Wil je komen geef je 06-nummer door op dit mailadres en door voor de groepsapp.

Wat is een voedselbos?

Een voedselbos is bos-landbouw met veel natuurwaarde. Een voedselbos staat vol planten, struiken en bomen waar je noten, vruchten, kruiden, wortels en knollen van kunt oogsten. Bij gangbare landbouw maak je gebruik van eenjarige teelt: elk jaar veeg je je kavel schoon en plant je opnieuw. Dat is veel werk. In een voedselbos maak je slim gebruik van de ecologische principes van het bos en van meerjarige planten, zoals bomen, struiken en kruiden. Je bouwt een totaal nieuw ecosysteem op en over de jaren neemt de soortenrijkdom toe en kun je het hele jaar door oogsten. Je legt het zo aan, dat je uiteindelijk zo min mogelijk hoeft te doen. Het systeem houdt zichzelf in stand, net als een echt bos.

We willen zoveel mogelijk Leusdenaren betrekken. Het wordt een voedselbos van en voor Leusden.

Voor in je agenda:

Wat: Plantdagen

Wanneer: zaterdag 22 februari van 10.00 uur - 16.00 uur

Waar: perceel Voedselbos aan de Groene Zoom, ingang via de Vlindertuin, Vlinderpad 1 in Leusden (op de hoek van de Heiligenbergerweg met de Groene Zoom, het Vlinderpad ligt vlak achter de bushalte daar)